D

D van DROMEN

D

D van DROMEN

De meeste dromen zijn bedrog… Een taboe, dus? Want dromen kan niet, mag niet, want ze komen toch niet uit? Ik wil je enkele tips geven hoe je doelen stelt, hoe je droomt… 

Maak je dromenbord! Schrijf deze vraag op een blad: Als ik al het geld en de tijd van de wereld zou hebben, hoe zou ik dan willen dat mijn leven eruitzag? Als je niet bang wordt van jouw dromen, zijn ze niet groot genoeg!

Ik maak elke kerstvakantie een dromenbord voor het jaar dat komt. Een beetje zoals de kids die een Sint-poster maken! En zij mogen uiteraard meedromen… Wees dus zo concreet mogelijk. Stel dat het jouw droom is om naar het buitenland te verhuizen, wees dan specifiek over naar welk land je wil verhuizen, naar welke stad, in wat voor huis je zal willen wonen en wanneer je graag wil verhuizen. 

Dat dromenbord zorgt ervoor dat je je doel dagelijks (meermaals) kan lezen of zien. We krijgen dagelijks zoveel informatie te verwerken, dat de doelen al snel zouden verdwijnen tussen alle beslommeringen. 

Enkele stappen om een dromenbord te maken:

  1. Noteer de vraag op een blad
  2. Verzamel tijdschriften en magazines. Ik vind ‘flow’ een mooie. Weet dat je in een weekblad weinig droommateriaal gaat vinden… Als je liever online zoekt, zoek dan op Pinterest of Google je dromen, zet alle prentjes op Word of in Pages en druk het af.
  3. Neem een groot blad (minstens A3, maar liefst groter) of koop een blanco canvas schildersdoek.
  4. Schrijf het jaartal op dat blad of doek (of zoek het ook online bij stap 2).
  5. Zorg dat je schaar en lijm bij de hand hebt. 
  6. Dromen maar! 

En jij? Wanneer maak jij jouw dromenbord? Heb je hulp nodig? Ik help je graag!