F

F van FOERT

F

F van FOERT

In het Vlaamse woordenboek staat: verrek, verdomme, de pot op! Van Dale 2013 online geeft dit als definitie: ter aanduiding dat men zich ergens niet (meer) mee wil bemoeien of het zich niet meer wil aantrekken. Synoniem: zoek het zelf maar uit, ze bekijken het maar. Foert zeggen is een taboe, hé! Want we moeten doorgaan, voortdoen, zelf een oplossing zoeken, gaan gaan gaan!

Ik zeg af en toe eens: FOERT!! Of ook: morgen is er nog een dag, vandaag even niet!

Toen ze bij Torfs de foertdag inlasten en ze ook een hele branding errond creëerden, kocht ik direct een heerlijk gezellige lichtgrijze losse hoodie met in grote letters FOERT op! Ik draag hem vaak, thuis, niet enkel op foertdagen (of zouden dat dan allemaal foertdagen zijn?). 

Behaloos (beter voor je borsten, lees ik overal) met een sportbroek, heerlijk! Ik wil niet helemaal afwijken van de topic, maar het schijnt echt beter te zijn voor je borsten, je borstspieren moeten zelf meer werken, liften automatisch.

Ik moet zeggen, die borsten van mij, na vijf zwangerschappen en vier borstvoedingsverhalen, ze zijn niet meer wat ze geweest zijn. Maar als het wetenschappelijk bewezen is dat (als je geen grote of gevoelige borsten hebt) je beter behaloos rondloopt, wie ben ik dan om onder mijn foerthoodie een beha aan te doen? 

Terug naar de foertdag. Een foertdag is een baaldag (balen = ergens genoeg van hebben, het beu zijn) of een extra verlofdag (om tegen het werk foert te zeggen). 

Schoenen Torfs is al vaak verkozen tot de beste werkgever van het jaar. En dat heeft CEO Wouter Torfs te danken aan de manier waarop hij met zijn werknemers om gaat. Bij Torfs krijgen ze dus een extra vrije dag, een foertdagske, een dag om iets voor jezelf te doen. Hij raadt ook echt aan om me-time te nemen en niet het huis te gaan poetsen op je foertdag.