O

O van ORGASME

O

O van ORGASME

De definitie is ‘hoogtepunt van seksueel genot bij aanhoudende prikkeling van de uitwendige geslachtsorganen’. 

En waarom dit een taboe is?
Omdat er heel wat mensen (meestal vrouwen) buiten de woordelijke betekenis van orgasme niet weten wat het is! Zo ook de 24-jarige Nele, die dit toen voor het eerst ervaarde. Je moet weten, ik was toen al 7 jaar seksueel actief. Geen steen naar de man (jongen) met wie ik toen een relatie had, ik kon me gewoon niet helemaal geven en wist niet zo goed wat te doen. 

Charlotte Blin, regiomanager van Upper at home, licht graag nog verder toe:
Gemiddeld ervaren 90% van de mannen bij een vrijpartij een orgasme, dames daarentegen hebben hier een gemiddelde van 30%.
Noot: dit wil niet zeggen dat maar 30% van de vrouwen een orgasme ervaart, maar wanneer bv 100 heterokoppels vrijen, zullen 90% mannen een orgasme ervaren en (maar) 30% vrouwen.

Hierdoor is er een orgasmekloof die te wijten kan zijn aan zaken die we in onze seksuele opvoeding hebben meegekregen. "Seks is gevaarlijk want je kan er zwanger door geraken."
Langs de andere kant kan ook porno een fout beeld geven van seks. Daar lijkt het of iedere vrouw een orgasme krijgt door penetratie seks. Maar de feiten zijn dat slechts 1 op 10 vrouwen klaarkomt door penetratie seks.  

Charlotte had ook nog enkele interessante weetjes:

  • de gemiddelde penetratietijd bedraagt 5 à 7 minuten
  • de clitoris heeft 8000 zenuwuiteinden (belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden)
  • een vaginaal orgasme is in feite een clitoraal orgasme. De clitoris zwelt op tijdens seksuele opwinding. Door het stimuleren van de intieme lippen (met penetratie van penis/vingers/speeltje) kan de vrouw een orgasme ervaren. De wortels van de clitoris lopen namelijk door tot diep in de vulva.

Interessant, hé? Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je ooit al een orgasme had, en zo niet, contacteer iemand van Upper at Home.