Q

Q van QUALITYTIME

Q

Q van QUALITYTIME

Ik kon echt geen taboe met een Q bedenken. Dus ik vroeg jullie hulp en jullie reageerden massaal, waarvoor dank. Bijna alle antwoorden waren ‘qualitytime’. Geen idee waarom ik hier niet aan dacht.

De betekenis volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek is ‘goed bestede doorgebrachte (vrije) tijd, vooral in gezinsverband’.

Ik dacht hier niet aan, en geloof het of niet, als mama van vier, ik heb best veel qualitytime, allee, ik neem tijd. Liefst om een toertje te gaan lopen of af te spreken met een vriendin. Maar in gezinsverband, tjah, tijdens de week is het rennen, vliegen, vallen en opstaan. In het weekend nemen we bewust op zondag(namiddag) tijd voor ons gezin. Wouter wil dan vanalles doen, ik vind allemaal thuis zijn ook al gezellig.

Is het vreemd dat qualitytime voor mij tijd zonder kids betekent? We maken de inhoud van het woord zelf, toch? Hmmmm, misschien is dat net het taboe.

Dus voor mij betekent qualitytime tijd zonder de kids doorbrengen. We maken daar te weinig tijd voor, toch? Zijn we dan slechte ouders? Nope!

Qualitytime zonder de kids, maar met je partner... Telkens als we met z’n tweetjes op restaurant gaan (max 2-3 keer per jaar) zeggen we “we moeten dat meer doen”. We proberen dat minimum 3 keer per jaar te doen: op onze beide verjaardagen en op onze huwelijksverjaardag. (mooi verspreid, in januari, mei en november) Maar er komt zoveel bij kijken. Het start met de kids uitbesteden. Of als ze thuis blijven een babysit zoeken. En dan probeer ik echt mijn gsm niet mee te nemen of niet uit mijn handtas te halen. Want niet meenemen, er zou eens iets moeten zijn. Zoals die keer dat we een babysit hadden en ik toen Wouter naar het toilet was toch even op mijn gsm gekeken had en de babysit stuurde dat Tilde had moeten overgeven. Gelukkig was dat na het hoofdgerecht. Dus we smulden vlug nog ons besteld dessert op en gingen naar huis.

Binnenkort ben ik jarig en waar ik enorm naar uitkijk is ons restaurantbezoekje. Nu we zo dicht bij Brugge wonen, doen we dat met de fiets. Niet omdat we ons dan kunnen bezatten (Wouter drinkt geen alcohol meer en ik doe buiten het aperitief en misschien een rood wijntje mee), maar omdat het uitzonderlijke uitstapje dan thuis al start. Want wij tweetjes, met ons tweetjes, op de fiets samen, zonder “pas op”, “rijd door” of “hier naar links, neen, de andere links” is ook qualitytime. Het voelt jong en verliefd.